Wolters Kluwer Legal & Regulatory Benelux schakelde mad about you in om de essentiële portfolio brands binnen de nieuwe merkstrategie van Legal & Regulatory (LR) te positioneren en vorm te geven. De nieuwe identiteit van het portfolio brand voor legal & tax professionals brengt de toekomstige mogelijkheden van AI & machine learning samen met de jarenlange domeinexpertise van Wolters Kluwer.

De samenwerking kaderde in een globale merkstrategische oefening, waarin de opdracht werd gegeven om het diverse portfolio binnen Legal & Regulatory te aligneren met de nieuwe ‘master brand’-filosofie van Wolters Kluwer. Daarbij stelde mad about you een gedetailleerde impact- en transitieanalyse op voor het huidige portfolio van gevestigde merken, die alle onderdeel waren van het strategisch rebranding project. Vervolgens had het nieuwe lead brand nood aan een heldere positionering en merkidenteit, waarbij de nieuwe ontwikkelingen met AI duidelijk onder de aandacht moesten worden gebracht.

Mad about you begeleidde Wolters Kluwer LR Benelux gedurende anderhalf jaar om de strategische transities in het portfolio in kaart te brengen, gevolgd door een heldere merkpositionering en merkidentiteit. Daarvoor werden, naast vele interviews met legal en tax professionals, heel wat interne workshops georganiseerd om in co-creatie de basis van het merk neer te zetten. Als eindresultaat werden de verschillende brand narratives uitgeschreven op maat van de doelgroepen, aangevuld met een visuele uitwerking in tone of image en brand guidelines.